Tjänster för gravida/preventivmedel

NIPT - Non Invasiv Prenatal Test, i samarbete med Fostertest.se

NIPT är den senaste metoden inom fosterdiagnostik som screenar för flertalet kromosomavvikelser samt mikrodeletioner. Testet tas genom ett enkelt blodprov på den gravida kvinnan efter graviditetsvecka 10+0. Innan blodprovet, skall den gravida kvinnan ha utfört ett ultraljud, som fastställer graviditetslängd samt antal foster. NIPT test kan numera även utföras på äggdonationer, kvinnor som genomgått benmärgstransplantation och tvillinggraviditeter. Innan bokning av test sker, vill jag att Ni går in på fostertest.se och läser på. Utifrån det för vi en diskussion. Boka här!

Graviditet

Att vänta och föda barn är bland det största i livet! Varje graviditet är unik, likaså varje förälder! Är Du en av dem som har behov av flexibilitet under Din graviditet? Då är Du välkommen att ta del av mina tjänster - vid enstaka tillfällen eller så ofta Du har behov av det! I min information använder jag tilltalet Du - med det menar jag självklart Dig som blivande mamma, pappa och partner. Jag erbjuder Dig en barnmorska med varmt hjärta. Jag gör graviditetskontroll och svarar på Dina frågor och funderingar. För Dig som är gäst i vår vackra stad med dess omgivningar, finns jag här för att hjälpa till med Dina kontroller när Du inte kan gå till Din ordinarie barnmorska på din hemort. Boka här!

Är du?
Stressad
På semester eller på besök i trakten
Osäker på om förlossningen startat
Nybliven mamma

Har du?
Ont i fogarna
Graviditetsillamående
Svårt att sova/slappna av
Tankar på hemförlossning
Behov av föräldrautbildning
Problem med amningen

Då är detta alternativet för dig. Vid graviditetskontroll tar jag blodtryck, lyssnar på barnet, känner hur barnet ligger och mäter magen. Vi pratar om det som rör sig kring den graviditetsvecka/-månad som Du är i och besvarar de frågor Du har.

Önskar Du akupunktur mot foglossningsbesvär, illamående eller sömnsvårigheter? Jag hjälper Dig gärna. 
Jag sätter öronakupunktur, som inte är nålar, utan små guldpläterade kulor. De flesta  patienter får både traditionell akupunktur och öronakupunktur för bättre effekt.

Har Du amningsproblem? Jag kan stötta och vägleda Dig. Jag har också möjlighet att ge akupunktur samt lära ut självakupressur mot besvär vid amning.

Är Du osäker på om förlossningen har startat? Jag kan göra en bedömning om det är dags att åka in till förlossningen och hjälpa Dig i hemmet med akupunktur i smärtlindringssyfte om Du önskar.

Hemförlossning

Funderar Du på hemförlossning?  Jag kan hjälpa dig- kontakta mig för vidare information! Har från slutet av maj utbildning i vattenförlossning.

Har Du missat föräldrautbildningen eller önskar Du helt enkelt en skräddarsydd utbildning med fokus på just det som är viktigt för Dig, det ordnar jag!

Preventivmedel

Vill du ha preventivmedel eller byta sort? Eller vill du bara förnya ditt recept? Ring mig eller mejla för vidare diskussion. Boka här!

Välkommen att höra av Dig!